Om oss

Åse Montessoriskole åpnet høsten 2008, etter god hjelp fra mange fantastiske ildsjeler. Vi startet med 1.-4. trinn og har så utvidet med ett klassetrinn hvert år, slik at vi nå har opp til 7.trinn. Her driver vi etter Maria Montessoris pedagogikk, noe som vi syns er veldig spennende og lærerikt. Vi jobber mot selvstendighet, trygghet og frihet. I 2011/2012 var vi kommet opp i 51 elever, vi begynte å merke plassmangel og startet med utbygning. Dette sto ferdig vår halvåret 2012.

  

Vår arbeidsdag

Teoriøktene varer fra skolestart kl. 8.15 til matpause 11.00 hver dag. Matpausen varer en halv time og etter det har vi utetid 1 time til kl.12.30. Resten av dagen blir lagt opp slik at de har praktiske/estetiske fag, slik som kunst og håndverk, svømming, gym, sang/dans/drama og uteskole. Skoledagen er over kl. 14.40 og etter dette tilbyr skolen leksehjelp frem til 15.10. På fredager slutter vi klokken 11.00, og etter dette tilbyr skolen SFO frem til 15.30.  Elevene har også mulighet til å være med på et tilbud om FFO (fotballfritidsordning) på fredager, i regi av Tom Stenvoll.

Noen av våre satsnings områder:

Skolekoret: Alle elevene deltar og øver inn sanger som vi opptrer med rundt omkring. Flere får prøve seg som solister og vi ønsker at elevene skal få glede av å opptre og lære hvordan man står foran en folkemengde. Dette er en fin erfaring å ha med seg senere i livet. Høsten 2011 spilte vi inn CD-plate her ved skolen.

Uteskole: Elevene fra 1.-4. klasse har annenhver uke uteskole fra kl. 12.30-14.40. I denne tiden benytter vi oss av en flott natur her i nærmiljøet.

Vi har lavvo ca. 800 meter fra skolen som er mye i bruk, både til undervisning og til kos. Vi pleier å gå noen turer på "Heia" og på "Åsen", da kan elevene skrive seg i bøker. På vinterstid har vi skøyteis, skiløype og akebakke rett i nærheten. Akebrett får elevene låne på skolen.

Klekkeriet: I kjelleren på gammelskolen har vi vårt eget klekkeri som vi driver i samarbeid med grunneierlaget. Her stryker vi hver høst laks og setter den befruktede rognen i kar. Dette er elevene med på å passe gjennom vinteren, og når våren kommer deltar vi på å sette ut yngel i Åseelva.